''
Ga terug naar overzicht

“Wat je van ver haalt is lekker”: overzicht van Blogs en VLOGs van deelnemers aan ATD 2019

Onlangs ging een groep VOV-ers, samen met de noorderburen, opnieuw naar ATD2019.  ATD staat voor Association for Talent Development en organiseert jaarlijks een internationaal congres en expo. Met 10.000 deelnemers en 300 sprekers is dit hét grootste congres over leren en ontwikkelen.  Dit jaar waren we te gast in Washington.Tussen die 10.000 leerprofessionals liepen dit jaar een 50 tal Neder-Belgen rond.  Het lijkt wel hoe verder we van huis zijn, hoe meer verwant de Belgen en Nederlanders zich voelen. Zij gunden ons de WK Voetbal, wij gunden hen het Eurovisie songfestival. Voor het 3e jaar op rij zijn we dan ook als één delegatie naar de USA gegaan. Meer bepaald onder de vlag ‘The LowLands’; de lage landen dus.  Geen Amerikaan die weet wat dat betekent, maar dat deert ons niet.

Dick Krikke (NL) en ikzelf (BE) in Washington

Er wordt heel wat geblogd en gefilmd over het congres.  Last van FOMO? Dan is er goed nieuws! Ik maakte voor jou een selectie zodat jij helemaal mee bent.

Een greep uit de blogberichten

Bob Berkman (Bob Berkman Training en Advies) maakte een mooi verslag over een workshop  ‘trainingen klantgerichtheid’ die op poten werd gezet met behulp van een app en Pokémon. Benieuwd? Leer hier het verhaal.Katrin Naert (Learnie), ijverige blogster én trotse winnaar van een ATD Award dit jaar, publiceert regelmatig berichten over ATD. Hoewel ze nog lang niet klaar is met bloggen, kan je alvast wat opsteken over gewoontevorming .  Hoe ze die ATD award  als ‘kleine belg’ toch maar lekker met Karin Keppens won, kan je hier lezen.

Mariëlle van den Broeck (Maek Academy) schreef dan weer een overzichtelijk artikel over haar 6 grote inzichten: L&D trends, leiderschap, gewoonteverandering en psychologische veiligheid.

Ikzelf (Sofie Willox –So We grow) ben schreef verschillende artikels over oa L&D Trends, psychologische veiligheid, leren in de flow of work met Alexa en Google Home, Meten van leerimpact en motivatie.

Ger Driesen (A New Spring) haalt zijn mosterd bij zijn internationale netwerk. Hij bundelt inzichten van andere sprekers op zijn website.

De VLOG-berichten

Er is ook gevlogt. Voor, tijdens maar ook na ATD.

Alies Taks-Albert (Flamingo training) maakte een flitsend beeld van haar ‘journey’. Letterlijk en figuurlijk.  Haar film begint in Amsterdam en voor je het weet zit ze enkele meters van keynote spreker Oprah!

Tijdens ATD…
Dan was er nog een videodagboek dat ik (Sofie) maakte. Drie dagen lang komt een Neder-Belg aan het woord die vertelt wat ie die dag heeft geleerd en de moeite is om in te verdiepen. Valerie Jacqmain (TICKA), Alies Taks-Albert (Flamingo training) en Mariëlle van den Broeck (Maek Academy) delen hun ‘learnings’.

Na ATD…
Evert Pruis (Forzes) organiseerde een post-meeting waarbij zowel ATD-deelnemers als geïnteresseerden aan konden deelnemen. Want leren stopt niet bij je thuiskomst.

Geef toe, de titel van zijn bijeenkomst ‘‘Wat je van ver haalt is lekker’ wekt toch curiositeit op.
Het uitwisselen en delen ging in een leuke strandtent lekker verder. Hij maakte een mooi sfeerbeeld .

Wat spookt een delegatie ter plekke uit?

Overweeg jij om in de toekomst af te reizen naar ATD?  Of vraag je je af wat de meerwaarde is om met een delegatie mee te reizen in plaats van alleen te gaan? Wat gebeurt er zoal in een delegatie tijdens een congres?Dick Krikke (Develhub), Ria Vandinteren (Breinwerk) en ikzelf (Sofie Willox) waren in 2019 delegatieleiders. We maakten elke dag een filmpje ‘Wat mag je verwachten van een delegatie op het ATD congres in de USA waarin we vertellen wat de delegatie zoal heeft uitgespookt.  Los van de inhoudelijke workshops op het congres. Het geef een goed beeld van waar een delegatie inhoudelijk mee bezig is (verbinden en netwerken) , maar je snuift er ook de sfeer mee op.

What’s next?

De volgende internationale conferentie vindt plaats in mei 2020 te Denver (USA). Wil je daar meer over weten? Geef dan gerust een seintje aan de netwerkorganisaties VOV (Belgie) of Develhub (Nederland).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hungry for more?

Honger is niet plezant. Tijd om daar iets aan te doen. Schrijf in op de nieuwsbrief en voed je brein met smaakvolle updates.