''

HR-life: It’s not a pony camp

Een dag in het leven van een leerexpert is niet evident! Vaak zijn er lastige HR-struggles waar je je hoofd over breekt. Loop je vast op één of meerdere van deze vragen? Of zit je met een andere complexe leerkwestie waar je geen kant & klaar antwoord op vindt?

HR-knopen in the picture

 • Welke leervormen passen het beste bij ons project? Blended learning, microlearning, social learning, de klassieke aanpak,…?
 • Hoe zetten we een evaluatie op poten die ook handig is als report-out naar directie? Hoe kan deze peilen naar gedragswijziging?
 • Hoe kunnen we van leren een gedeelde verantwoordelijkheid maken tussen HR, management, trainers én deelnemers?
 • Hoe kunnen we proactief een plan opstellen zodat het geleerde wordt omgezet in concrete change op de werkvloer?
 • Hoe creëer ik psychologische veiligheid zodat mensen geen schrik hebben om fouten te maken en eerder als leeropportuniteit aanvaarden?
 • Kan je me de kneepjes van het vak als facilitator leren? Storytelling, de juiste vragen stellen, omgaan met weerstand, debriefing, korte video’s opnemen,…
 • Ik ben niet heel assertief, maar wil wel zo overkomen tijdens vergaderingen of trainingen. Hoe kan ik assertief gedrag laten zien zonder me te forceren?
 • Hoe kan ik onze mensen goesting doen krijgen om bij te leren, zelfs als ze het druk hebben?
 • Wat met LEGO® Serious Play®? Zou dit ons kunnen helpen om een goed gesprek aan te gaan over…?
 • Hoe kan ik stap voor stap een leertraject uittekenen rond…?
 • Ik wil graag een brainstorm organiseren maar ik heb schrik dat het helemaal de mist in zal gaan. Hoe discussies vermijden? Ervoor zorgen dat het voor iedereen nuttig is?
 • Hoe kan ik een verdeeld team terug op één lijn krijgen? Wat zegt de laatste nieuwe wetenschap over…?
 • Hoe kan ik méér fun en creativiteit in onze leerinitiatieven steken?
 • Met welke online tools kunnen we experimenteren in ons nieuwste leertraject?
 • Op welke manier vertaal ik abstracte bedrijfswaarden naar concreet gedrag?
 • Hoe zet ik de neuzen in dezelfde richting en kom ik tot een gedeelde en gedragen visie in mijn team?

Voorbeelden van formats

Brainstorming

We gaan op een creatieve manier, op korte tijd snel en veel ideeën genereren. In een tweede stap evalueren we of die ideeën haalbaar zijn. Power point mag aan de kant. Daar heeft niemand zin in.

Mentoring / Coaching

Jij wil flexibiliteit, een persoonlijke aanpak en specifiek advies? I get it! Jij hebt geen nood aan een groepsaanpak, wel aan to-the-point advies. Met een mentor aan je zijde deel ik mijn expertise. Zo neem jij een geweldige shortcut door Learning Land. Als coach gaan we trager en stel ik jou de juiste vragen zodat jij de antwoorden vindt en groeit als professional.

LEGO® Serious Play®

Geef je ideeën vorm in 3D. Luister met je ogen en gebruik je handen voor doordachte en veilige gesprekken. Het klinkt erg speels en toch is het een zeer effectieve manier om oplossingen te zoeken voor complexe thema’s, verschillende perspectieven te bekijken en ervoor te zorgen dat iedereen aan bod komt. >>> Lees hoe LEGO® Serious Play® jou helpt keuzes maken.

Groepsbegeleiding

Je wil iedereen horen en zelf gehoord worden zonder schrik te hebben afgerekend te worden op je ideeën? Ik zorg ervoor dat er voldoende psychologische veiligheid is om samen in gesprek te gaan, elkaars standpunten te begrijpen en beslissingen te nemen. Dit is geen ‘praatbarak’ waar enkel gekakeld wordt, maar wel to-the-point groepsfacilitaties waar ook eieren gelegd worden. Dat kan met klassieke post-it notes, met activerende leervormen (LOLA’s), gamestorming,…

Pssst… Benieuwd welke ‘officiële’ expertise ik allemaal op zak heb?

‘T is niet om te stoefen maar als leerexpert leer ik ook graag bij. ;-) Hierbij een overzichtje van de belangrijkste certificaten die ik trots op m’n naam mag spelden. Klik snel door en kom te weten op welke manier ik deze dagelijks inzet bij m’n klanten!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hungry for more?

Honger is niet plezant. Tijd om daar iets aan te doen. Schrijf in op de nieuwsbrief en voed je brein met smaakvolle updates.