''
Ga terug naar overzicht

Take aways die je niet mag missen : video dagboek van het ATD conference in Denver

Ik nam je al eens mee in het ATD verhaal in de blogs van april en september.   De  2016-editie vond eind mei plaats in Denver(Colorado). Ik was dit jaar weer van de partij en wilde graag weten welke ‘learnings’ het meest bleven plakken enkele collega’s.  Van hieruit kwam het idee om aan de hand van korte stukjes een videodagboek te maken.  

​Laat je inspireren door straffe boodschappen van nog straffere madammen en meneren aan de hand van  interactieve video’s.  Niet vergeten: klik zeker door op de links die tijdens de filmpjes verschijnen als je meer informatie wenst over het onderwerp en de sprekers.

Dag 1: learnings van Lesley Arens – VOV

Lesley Arens, bijt de spits af en deelt haar learnings van dag 1.  Zo gaat ze in op de workshop van (entertainer) Rick Lozano en de hefbomen van engagement en de link met creativiteit. Ze schreef er ook een blogbericht over!

Dag 2: Learnings van Philippe Lorrez – Global Services

Philippe werd meegezogen door de Keyote van Simon Sinek. Sinek ging als een ware rockster in ging op  het belang van participatief leiderschap, Ook Elliot Masie staat in het geheugen van Philippe gegrift: hoe ziet de  toekomst van leren uit?  Welke trends zien we die leren in de toekomst drastisch zullen veranderen?

Dag 3: learnings van Katrin Naert – learnie.net

Al gehoord van ‘learnatics‘ (Sebastian Bailey) ? Voor Katrin was het een van de betere inzichten die dag.  Z
En zelfs al speelt de vermoeidheid ondertussen parten, Katrin was ook helemaal weg van de manier waarop Will Thalheimer de ‘happy sheets’ inzet als een échte wetenschappelijk onderbouwd instrument.

Learnings dag 4: Learnings van Peggy Hoogstoel – Antwerpen Management School

De kers op de taart op de laatste dag was volgens Peggy de sessie van Art Kohn rond brain science.  Ze legt bondig uit hoe we aan de hand van boosters nieuwe kennis op een duurzame manier kunnen verankeren in onze hersenen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hungry for more?

Honger is niet plezant. Tijd om daar iets aan te doen. Schrijf in op de nieuwsbrief en voed je brein met smaakvolle updates.