''

Reviews

Sofie worked with me and my team on a number of learning design projects. Her deep knowledge of learning and her access to a broad talent/learning network meant that she had an immediate positive impact and added value quickly. Her positive energy, her curiosity and her willingness to help led to her integrating really quickly into the team and she was a pleasure to work with.

Fiona Moncur – Desing Lead at Deloitte University

Working with Sofie on some of our learning projects was a nice journey! Sofie is able to make the stretch between very strategic on the one hand and very pragmatic on the other hand. Sofie permanently thrives for improving the effectiveness of the learning initiatives by also working on the context and the involvement of the key stakeholders in which the learning has to take place. Sofie has a profound knowledge of new learning methods and knows how to put them in place. She’s an inspiring person to work with and a great sparring partner!

Kathleen Vande Kerckhove – Delhaize

Het was meer dan een fijne ervaring om dit traject met de begeleiding van Sofie te kunnen afleggen. Zij begreep de noden en kon die vertalen in gepaste  antwoorden. De bijdrage van Sofie was zeer vernieuwend en verrijkend. Haar ideeën maakten het interessant, boeiend en vooral leerrijk. Het enthousiasme van de deelnemers , maar vooral het actief toepassen van de opgedane kennis is het beste bewijs dat het traject helemaal juist zat.

Frank Van Welden, Nieuwsdienst VRT

Sofie is een experte in haar vakgebied en brengt haar kennis op een speelse en creatieve manier over. Ze is duidelijk, to the point en gaf een leerrijke workshop. Een plezier om mee samen te werken

Anne-Sophie De Caluwe, Vinçotte

Werk je samen met Sofie dan kan je rekenen op een professionele service gecombineerd met ontembaar enthousiasme. Sofie kent haar vak, is op de hoogte van de laatste nieuwe methodieken/inzichten in het domein van leren en ontwikkelen én weet ook hoe deze laagdrempelig en effectief in te zetten. Verwacht je aan doortastende intakevragen om tot de essentie te komen van wat je wil bereiken en reken op een grote portie klantgerichtheid , flexibiliteit – en last but not least: bezieling en een sprankelende begeleiding

Marion Kahane  – Head of Talent Development and Organizational Development  – Provincie Antwerpen

Sofie heeft ons begeleid in een train the trainer traject voor niet-trainers. Ze denkt mee in zowel de noden van de organisatie als individuele behoeften van trainees. Het was een perfecte balans tussen theorie en praktische toepassing die ze meteen kunnen gebruiken in het werk. Wat Sofie echt onderscheidt is haar vermogen een omgeving te creëren waarin iedereen zich gehoord voelt. Onze deelnemers hebben niet alleen veel geleerd maar voelden zich ook erg gemotiveerd met de inzichten aan de slag te gaan.

Petra Forknell.– Manuchar

Goed luisteren naar de wensen van je klant .. dat is wat tegenwoordig het verschil maakt voor elke onderneming die zijn klanten de beste klant-ervaring wil geven. Dat is de uitdaging waar we Sofie voor stelden toen we haar verzochten om onze meer dan 140 medewerkers tijdens een visie-missie workshop te laten proeven van de Lego Serious Play (LSP) methodologie . De te begeleiden groep was zeer ruim en de beschikbare tijd, naar verhouding, zeer beperkt. Om dan toch de uitdaging aan te gaan, met respect voor de kracht en de waarde van de gehanteerde LSP methode, en dan ook nog te slagen in het opzet, – een leuke afsluiter van een inspannende dag – , dat vraagt flexibiliteit, enthousiasme, inzet en toch ook wat moed en durf

Guido Merckx – Essent

Het was de eerste keer dat we een Lego Serious Play-sessie organiseerden en Sofie heeft goed geluisterd naar onze vraag en behoeften. Tijdens de voorbereiding koppelde ze regelmatig naar ons terug om af te checken of we op dezelfde golflengte zaten. Ook de dag zelf werd in goede banen geleid. Bedankt om onze mensen kennis te laten maken met de LegoSeriousPlay-ervaring! Voor velen was het een leuke manier om tot nieuwe inzichten te komen.

Annelies Vandriessche – FOD Financiën

Sofie is een onwaarschijnlijk enthousiaste leerarchitect. Ze combineert haar strategisch inzicht met een no nonsense and hands-on aanpak en weet op die manier haar klanten te overtuigen van haar expertise en inzicht. Een kritische geest die steeds zoekt naar een evidence based aanpak, zonder dat dit de overhand neemt of de snelheid waarmee projecten moeten opgeleverd worden in de weg staat. Sofie is zeer nieuwsgierig naar nieuwe en vooral digitale vormen van leren en ontwikkelen en gaat hier heel makkelijk mee experimenteren. Ze zoekt steeds actief feedback op en integreert die feedback dan ook zeer vlot in haar manier van werken. Sofie was een bijzonder fijne collega. Wat begon als een opdracht voor enkele maanden, mondde uit in een langdurige en intense samenwerking met een straffe madam. Voor herhaling vatbaar!

Sara Hermans-Director Talent Development and Inclusion – Deloitte Belgium

Sofie kwam op een nationaal vormingsweekend een sessie ‘lego serious play’ geven. Op voorhand hechtte ze veel belang aan onze leervraag, die in een voorbereidend gesprek werd uitgediept. Voor de sessie kwam er van haar kant nog een gedetailleerde voorbereiding, zodat duidelijk was waar we aan toe waren. Onze feedback werd ter harte genomen en op die manier werd het voor de cursisten een boeiende voormiddag met als enig minpuntje dat ze nog dieper op het thema wilden ingaan, wat door tijdsgebrek niet mogelijk was. 

Wietske van Pelt – Pedagogische Stafmedewerkster – Scouts en Gidsen Vlaanderen

Sofie heeft ons begeleid met een Lego Serious Play sessie, met een groep collega’s de stip op de horizon zodanig concretiseren dat deze voor iedereen voldoende concreet is om richtinggevend te zijn voor het dagelijks handelen. Het samen letterlijk bouwen aan de stip aan de horizon is een andere verfrissende, leuke methode waardoor we ook anders met elkaar in gesprek zijn gekomen. De sessie is goed door Sofie begeleid: na een korte introductie over de methode, individueel en daarna samen letterlijk de handen uit de mouwen om te bouwen. De begeleiding door Sofie kenmerkt zich als gemoedelijk maar no-nonsense. Met zeer beperkte contextuele informatie heeft de begeleiding plaatsgevonden met als resultaat een door de groep gedragen eindresultaat. Wat mij betreft een aanrader!

Tonino Siliquini – Afdelingshoofd Projecten – WML Nederland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hungry for more?

Honger is niet plezant. Tijd om daar iets aan te doen. Schrijf in op de nieuwsbrief en voed je brein met smaakvolle updates.