''
Ga terug naar overzicht

Podcasts over kritisch denken

Een tijd geleden bracht Patrick Vermeren zijn veelbesproken boek “A skeptics HR dictionary” uit. Over de inhoud van dit boek is tussen voor- en tegenstanders ondertussen al heel wat inkt gevloeid. Ik was host tijdens de avond van de book-release en een van de neveneffecten die avond was mijn ontmoeting met Jozef van Giel. Jozef blijkt al 10 jaar lang podcastmaker te zijn. Van Giel zet in op podcasts over kritisch denken.  Laat kritisch denken nu net een van de belangrijkste vaardigheden zijn om future proof te zijn en blijven.

Jozef maakte van de bookrelease ook een podcast. Je hoort er, naast mijn eigen stem (best wel confronterend-hihi ) ook Tom Speelman en Patrick Vermeren aan het woord in een 3delige reeks over kritisch kijken naar HR praktijken.  De eerste aflevering is hier terug te vinden https://www.kritischdenken.info/a-skeptics-hr-dictionary-deel-1-van-3/

Beluister ook de andere afleveringen zoals ‘Dames voor Darwin’, ‘key performance illusions’ etc.
Toegeven, deze onderwerpen vragen van mij een behoorlijke cognitieve inspanning.  Het heeft dan ook een andere diepgang dan de Flair of Libelle. Maar het levert achteraf heel wat kritische inzichten op.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hungry for more?

Honger is niet plezant. Tijd om daar iets aan te doen. Schrijf in op de nieuwsbrief en voed je brein met smaakvolle updates.