''

Psychologische Veiligheid…t zit ‘m in de details

Psychologische veiligheid is een klimaat waar je helemaal jezelf kan zijn, twijfels mag uiten, toegeven dat je een fout hebt gemaakt…en dat telkens zonder daarop afgerekend te worden. Op die manier leren teams sneller en beter hetgeen hen high performing maakt. Klinkt schoon…makkelijk is anders.
Yes, het thema is dan ook hot in leadership-land.

Maar hoe zit dat eigenlijk in leersituaties?

Iedereen kijkt ’toevallig’ naar beneden als het woord ‘rollenspel’ valt? 😱 Of dat moment waar je een vraag wilde stellen aan een trainer, maar beslist je mond te houden omdat niemand anders een vraag heeft? Want dat voelt zo ongemakkelijk…. Herkenbaar? Dat is niet alleen jammer voor jou en de groep maar ook een gemiste kans voor de trainer om impact te maken met de opleiding.

Vóór mensen voluit kunnen leren moeten ze zich eerst en vooral veilig voelen! Maar hoe doe je dat precies tijdens simulaties, reflectiemomenten, on the job trainings,…? Vaak zit het in de details! Wat zijn kleine woorden en daden die hier een gigantische invloed op hebben? Je leert het tijdens dit traject!

Wie is de doelgroep?

  • Trainers, coaches, groepsbegeleiders die meer veiligheid, kwetsbaarheid en uiteindelijk impact willen genereren tijdens hun workshops.
  • Learning designers die oefeningen, werkvormen en tips willen integreren in het ontwerp van leeractiviteiten om psychologische veiligheid bevorderen.
  • Verantwoordelijken leren en ontwikkelen die een leercultuur willen boosten door in te zetten op psychologische veiligheid.

Wat kan je verwachten?

Stap 1: Leerprikkel + live online sessie van 90 minuten

  • Via een digitale leerprikkel bespreken we de research rond psychologische veiligheid: wat is dat nu eigenlijk? En welke 4 factoren boosten de veiligheid? Jij bekijkt deze informatie waar en wanneer je wil. Chill !
  • We gaan niet lanterfanten. Tijdens een online workshop (90 min-ZOOM) maken we de vertaalslag naar wat jij kan doen bij het ontwerpen en het faciliteren van leersessies om die veiligheid te bevorderen.
  • Ik deel technieken en werkvormen waar jij plug&play mee aan de slag kan.

Stap 2: Aan de slag…

Tussentijds ga jij aan de slag met wat we besproken hebben. Door dingen uit te proberen, ervaar je wat er goed gaat en waar jij nog tips en tools nodig hebt om te knallen! Nee, wij gaan niet voor hypotheses of abstracte modellekes, maar wel voor the real stuff.

Stap 3: Online sessie van 60 minuten

We meet again tijdens een opvolgsessie (60 min-ZOOM) waarin we nog meer tips uitwisselen en ingaan op jouw vragen, moeilijke cases of twijfels. Zo krijg jij nog een extra duwtje in de rug.

Count me in !

Voor een luttele 125 euro (excl BTW). ontvang je
✅ een leerprikkel
✅ 2 live workshops met wetenschappelijke onderbouw vertaald naar pragmatiek
✅ een netwerk gelijkgestemde zielen
✅ massa’s concrete toepassingsmogelijkheden en tips.

De groep bestaat uit max 5 deelnemers. Zo nemen we voldoende tijd om uit te wisselen en in te gaan op jouw specifieke vragen. Want jij en ik weten….One size does NOT fit all!

De reeksen zijn ondertussen afgelopen ‘ooooohhhh, zo spijtig’. Maar vrees niet: in de toekomst komt er nog meer van dit. Heb je interesse om eventueel aan te sluiten? Vul onderstaand formulier dan in. En heu…no worries. Je bent nergens toe gebonden, je wordt niet gespamd met emails 🫡 . Het geeft mij wel een indicatie van de mate van interesse en hoe warm het water is. Als er nieuwe data zijn, ben jij dan ook de eerste in wiens oor ik ze zal influisteren. That’s all. 👇

Online les - psychologische veiligheid
Kies je reeks:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hungry for more?

Honger is niet plezant. Tijd om daar iets aan te doen. Schrijf in op de nieuwsbrief en voed je brein met smaakvolle updates.