''
Ga terug naar overzicht

ATD23 videodagboek

It’s the time of the year again! Nee, dan heb ik het niet over 25 december, maar wel over de ATD ICE. Elk jaar trek ik erop uit naar het grootste congres ter wereld voor learning professionals, de ATD. En dan ben ik wel eens curieus wat de andere Belgen en Nederlanders zoal is opgevallen. In dit videodagboek delen ze hun learning van de dag.

4 dagen van de ene naar de andere workshop en interviews rennen, een hoop boeiende gesprekken met vakgenoten… Ze leveren niet alleen wallen onder mijn ogen, maar ook een duidelijke rode draad. Waar liggen learning professionals van wakker? Waar zien we geweldige mogelijkheden? Find it out here!
eanne Bakker is niet alleen een energiegever en ‘straffe madam. Ze is ook hilarisch leuk om mee samen te werken! Ze deelt waarover haar workshop ‘storytelling’ die ze op het congres gaf ging. Ze gaat ook in op het inzicht dat ze bij een ander opdeed.  En heu…op het einde van de video komt de aap pas echt uit
Olivier Lambert (algemeen directeur bij #Cevora) deelt in zijn learning van de dag hoe hij getriggerd werd door een spreker die inging op het feit dat online opleiden een andere vorm van interactie en facilitatie vereist in vergelijking tot in-person opleiden.
“Trek je gesprek met de organisatie breder dan leren en meten. In welke mate draagt leren bij de tot het eindelijke resultaat?” 👉 Robert Dollevoet, Academy manager bij #Jumbo vertelt er meer over en deelt een van zijn learnings van de dag op #ATD23.
Betekent fouten maken…vloeken en met je hoofd tegen de muur bonken? Of is het een leeropportuniteit? Of zit het er ergens tussenin? Fred Colantonio gaf op #ATD23 als enige Belgische🇧🇪 spreker een workshop over hoe leiders kunnen leren uit fouten maken.
Hybride opleiden….het blijft een lastige. Laura Van den Oude deelt in haar learning van de dag hoe je in een online sessie kan inspelen op een ’te aanwezige’ deelnemer die weinig ruimte laat voor anderen. En ze heeft het ook haar eigen sessie uiteraard. PS: kleine blooper aan het einde van het filmpje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hungry for more?

Honger is niet plezant. Tijd om daar iets aan te doen. Schrijf in op de nieuwsbrief en voed je brein met smaakvolle updates.