''
Ga terug naar overzicht

3 cruciale momenten voor een succesvolle leertransfer

Een organisatie die investeert in de ontwikkeling van haar werknemers, wil achter de impact kunnen vaststellen. Om impact te maken, is er meer nodig dan je werknemers te laten genieten van leermomenten. Impact en ROI vloeit uit een doordachte strategie die de brug maakt tussen ‘geleerd’ en gedrag in de praktijk. Dit is leertranfer.  In deze eerste blog over leertransfer geef ik  tips om een goede overgang te garanderen.
​En die zijn niet alleen voor de trainer :)

​Het klinkt contradictorisch, maar de leertransfer begint al vóór de opleiding plaatsvindt. Deelnemers, trainer én manager vervullen daarbij een belangrijke rol.  In dit schema lees je mijn suggesties voor het bevorderen van de leertransfer door alle betrokken én dit zowel voor, tijdens als na een opleiding.

​The great end of leaning is not knowledge, but action.
– Peter Honey


​Het valt je misschien op dat de HR of learning afdeling niet in het schema staat.  Ik ben van mening dat zij doorheen het ganse schema een belangrijke rol spelen. Ze laten informatie doorstromen, voorzien ondersteunende processen, sensibiliseren en adviseren de manager, deelnemers en trainer over hoe zij kunnen bijdragen aan een succesvolle leertransfer.

In een volgend blogbericht laat ik Laura van den Ouden aan het woord. Zij werkte een hand-on vragenlijst uit die in kaart brengt hoe het gesteld is met de leertransfer in jouw organisatie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hungry for more?

Honger is niet plezant. Tijd om daar iets aan te doen. Schrijf in op de nieuwsbrief en voed je brein met smaakvolle updates.